Nederland 2 LIVE

Nederland 2 LIVE kijken? Gelukkig is dit heel eenvoudig via internet. Ga maar eens naar NPO.nl/live. Je kunt via deze website gebruik maken van een gratis dienst waarmee je Nederland 1, 2 en 3 gratis LIVE kunt bekijken. Is dat niet eenvoudig? Naast het LIVE kijken naar één van de zenders kun je ook programma’s terugkijken via de website. Stel dat je bijvoorbeeld Opsporing verzocht of het Journaal wilt terugkijken, dan is dat ook mogelijk via NPO.nl.

Via je televisie

Natuurlijk kun je Nederland 2 ook LIVE kijken via je eigen televisie. Je moet dan wel een abonnement hebben bij een televisie provider. Je kunt tegenwoordig in de meeste gevallen gebruik maken van analoge televisie (COAX) of digitale televisie (via glasvezel / kabel). Bijna alle providers bieden tegenwoordig zogenaamde 3-1 pakketten aan waarbij je gebruik kunt maken van internet, telefonie en ook televisie.

HD televisie

Als je kiest voor een bepaald digitaal pakket, let er dan even op of je televisie HD aankan. Als dat het geval is raden wij je aan om op te letten hoe de zenders aangeboden worden. Is dat in HD of kost HD bijvoorbeeld 1,95 extra per maand. Als HD niet veel extra kost dan is het zeker de moeite waard om je zenders in HD door te laten geven door je provider. De kwaliteit van HD televisie is namelijk vele male beter dan gewone digitale televisie. Je televisie moet dan natuurlijk wel HD ondersteunen, dat is dus het eerste dat je even moet onderzoeken. Anders heb je HD doorgifte, zonder HD mogelijkheid op je TV, dat zou zonde zijn!