TV programma Nederland 2

Welk TV programma Nederland 2 is er eigenlijk? Nederland 2 kent een enorm groot aanbod aan programma’s. In dit artikel willen wij eens bekijken wat er zoal uitgezonden worden, programma’s waar je echt naar moet kijken, omdat ze de moeite waard zijn.

In de ochtenduren

Als we kijken naar de TV programma’s Nederland 2 in de ochtenduren dan kun je kijken naar het journaal. Hierbij wordt ook het journaal met gebarentolk uitgezonden, ideaal dus als je het moet hebben van gebarentaal omdat je gehoor minder is of helemaal weg is. Ook in de ochtenduren, wordt op maandag bijvoorbeeld het volgende uitgezonden: Metterdaad, Per Seconde Wijzer, Arm en Rijk.

In de middag

In de middag wordt weer het Journaal uitgezonden, dit op verschillende tijdstippen. Tussen de journaals door zijn er diverse programma’s waar je naar kunt kijken. Op maandag zijn dit De slimste mens, Rapport voor mijn ouders, Heb je dat gezien?, MAX maakt mogelijk en tussen kunst en kitsch. Dit zijn de programma’s die op het moment van schrijven uitgezonden werden. Let er wel op dat dit inmiddels gewijzigd kan zijn, raadpleeg dus altijd een actuele televisie gids om na te gaan of dit nog steeds de programma’s zijn die uitgezonden worden op Nederland 2.

Populair in de avond

In de avond wordt om 22.00 uur altijd Nieuwsuur uitgezonden. Dit is een bijzonder interessant en daarom ook populair programma. Een uur lang wordt er gekeken naar actuele nieuwsfeiten. Correspondenten worden geïnterviewd en er wordt in de studio gepraat met bijvoorbeeld deskundigen of ervaringsdeskundigen. Als je veel van nieuws houd en je wilt zoveel mogelijk weten over actuele gebeurtenissen dan is Nieuwsuur een programma waar je zeker naar moet kijken. Vaak komen de onderwerpen weer terug die op het Journaal zijn toegelicht, maar worden tijdens het Nieuwsuur uurtje extra belicht. Zo kon je in 2014 bijvoorbeeld vaak luisteren naar correspondenten uit de Oekraïne die ingingen op de escaleerde situatie daar tussen Oekraïne en de pro Russische separatisten. .